Vemifood

Hoe het begon

In 1910 startte opa Jan Verbruggen een groothandel. Dat was iets anders dan nu: het assortiment was veel meer basaal. Het assortiment bestond onder andere uit meel, azijn, zuidvruchten, stangen zeep, soda, bleekwater, zout, suiker en kruiden.

Jan Verbruggen, portret in beton, gemaakt door Manus Evers
De kentekenbewijzen voor de paarden van vroeger

Aanvankelijk werd er geleverd met paard en wagen, dus de klantenkring was redelijk in de buurt. Op de foto hier links zie je trotse voerlui en de identiteitskaart van een van de paarden.

Geleidelijk aan ging zoon Toon de zaak overnemen en groeide het bedrijf verder. Paard en wagen werden vervangen door vrachtwagens!

Paard en wagen werden vervangen door vrachtwagens
Toon Verbruggen, potloodtekening door Dorette Gerrits
Jan en Toon Verbruggen, eigenaren tot 2017

Hierna volgde de overname door de zoons Toon &  Jan, en het bedrijf groeide uit tot een landelijke speler. Met export naar Duitsland en België maar incidenteel ook wat verder weg zoals naar o.a. Curacao, Suriname en Letland.

Eind 2017 wordt de groothandel overgenomen door de Helbra groep uit Venlo. Zij gaan de accenten wat verleggen en hebben forse ambities. Tot april 2021 wordt het pand van Toon en Jan Verbruggen door hen gehuurd, daarna verhuizen ze naar een fors groter pand in Haps waar ze de ingezette groei verder kunnen realiseren. 

En nu!

In mei 2021 komen de loodsen dus weer vrij en hebben Toon en Jan de handel erg gemist wat hen doet besluiten weer een nieuwe groothandel te beginnen: Vemifood. De focus ligt niet meer op een zo groot mogelijke omzet of zoveel mogelijk afnemers, maar op leuke partijen en interessante aanvullende assortimenten aanbieden om juist een plus te kunnen geven aan supermarkten waar niet het formuledenken centraal staat, maar de consument en de ondernemerslust.

Onze formule

We zijn met een eigen assortiment begonnen in de categorieën wasmiddelen, drank en snoep. Daarnaast hebben we een focus op grenshandel, zowel de Duits/Nederlandse grens (producten waar Duitsers voor naar Nederland komen, koffie/ snoep/ bleekwater/ fris in blik) als de Belgisch/Nederlandse grens (veelal producten die de Belgische koper verwacht in zijn Nederlandse primaire supermarkt (dus veelal heel specifieke typische Belgische producten).  

Meer uit de oude doos...